DR. BALÁZSI KATALIN

„A SCIndikátor az első olyan hazai megmérettetés a tudományos pálya iránt érdeklődő fiatalok számára ahol egy jelentkezőből sem lesz vesztes. Olyan tapasztalatot szerezhetnek, mentorokkal találkozhatnak a verseny fordulói alatt, ami megalapozhatja a jövőjüket. A döntő csak hab a tortán.”

Az MTA Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet Vékonyrétegfizika Laboratóriumának vezetője, a Nők a Tudományban Egyesület elnöke, a Magyar Anyagtudományi Egyesület titkára, az Európai kerámia társáság magyar tisztség viselője,  az IUVSTA nemzetközi vákuumtársaság Nanoszerkezetek divízió magyar képviselője, Bolyai plakettes kutató.

ROSA SUSANA DURAO NHANCALE

„A Scindikátor-tudománykommunikációs verseny nagyvonalú és professzionális információs bázis mindenki számára, akit érdekel a tudományos kivállóság és a technológiai útkeresés, és egyben egy rendkívüli gesztus, ami meg tud erősíteni 30 ifjú kutatót az ügyében, az elődöntő pillanatáig, és még onnan is tovább…”

Tudományos kutató, mentor, filantróp. Politikatudományt és alkalmazott matematikát tanult Budapesten és Bostonban. Kutatócsoportjával a kisgyermekkor életciklusának közfinanszírozási megoldásait vizsgálja, az UNICEF Innocenti és a Wordbank Research közreműködésével, a világ 74 jóléti országában. Két saját alapítványa van – amelyek szintén gyermekkor-fókuszúak – a korszerű egészségügyi ellátások, illetve a zenei alkotóművészet egy rendhagyó területén.

KOVÁCS-BERNÁRDT TAMÁS

„A SCIndikátor az én szememben azért hiánypótló, mert a tudományágak közötti együttműködés nélkül nem lehet sikerre vinni projektet, ezért a közös munkához együtt kell működniük a műszaki, pénzügyi és piacraviteli szakembereknek. Meg kell tehát tanulniuk együtt dolgozni és egymást inspirálni”

A LogMeIn volt ügyvezetője, a ChimeIn alapítója, jelenleg a TrueMotion Kft. operatív igazgatója.

MARÓY ÁKOS

„A vállalkozó is ember, a kutató is tud beszélni!”

Vállalkozó, médiaművész, aktivista, az EU Edge és az Aero Glass egyik alapítója, illetve az Ő nevéhez fűződik az első budapesti meetup, a Budapest New Technology Meetup megalapítása is. Társalapítója a díjnyertes oknyomozó blognak, az atlatszo.hu-nak. Egyik fontos alkotása a Corpora inSi(gh)te, melyet a Velencei Építészeti Biennálén, a Prix Ars Electronica Fesztiálon és az NTT InterCommunication Center-ben, Tokióban is kiállítottak. Jelenleg Zürichben él, ott légi taxiknak készít vizuális autópilótát.

DR. SIMON VILMOS

„Egyetemi oktatóként érzékelem azt, hogy egyes hallgatók kiemelkedő kutatási eredményeik ellenére sem tudnak átütő sikert elérni, ugyanis nem tudják ezeket az eredményeket kommunikálni a külvilág felé. Még érzékenyebb, amikor egy saját céget szeretnének befuttatni, ott kell csak igazán jól prezentálni, érvelni. De akár saját vállalkozásuk lesz, akár alkalmazottak lesznek, utóbbi esetében is kulcsfontosságú lesz, hogyan tudják az ötleteiket eladni a főnökeiknek”

A BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék tanszékvezető-helyettese és a MEDIANETS laborjának vezetője, egyetemi docens, egyben az INNOversitas egyetemi projektverseny társalapítója. A 2000-es évek elején Délkelet-Európa legnagyobb közösségi weboldalának alapítója és társtulajdonosa. Az EIT Digital páneurópai innovációs közösség budapesti csomópontjának BME-s specializáció felelőse. Az amerikai MIT-vel együttműködésben alapított BME Venture Mentoring Service egyetemi vállalkozásokat segítő mentorszolgálat alapító mentora. Alapítója és igazgatója a BME-n működő Partnerségben az Iparral – hallgatói képzési és ösztöndíjprogramnak (PARIPA).

DR. TURCSÁNYI SZABÓ MÁRTA

„Mindig fontos volt számomra a fiatalok fejlődésének elősegítése, a tudomány és munka világának feltárása és abban való eligazodásuk megteremtése. Ennek fontos része a tudomány népszerűsítése, az innováció és a kreativitás, valamint az ötletek kellő marketinggel történő megjelenítése. Örülök, ha nyomon követhetem ezt a fejlődési folyamatot érzékelve a belefektetett energiát, tudást, lelkesedést és elhivatottságot.”

Az ELTE Informatikai Karának Oktatási Innovációért felelős dékánhelyettese, egyetemi docens. A T@T labor alapítója és vezetőjeként az élményalapú tanulási környezetek fejlesztésével foglalkozik, a T@T Kuckó üzemeltetésével kicsiknél-nagyoknál népszerűsíti a digitális eszközök tanulásban betöltött szerepét és az informatikai gondolkodást. Tanít az ELTE-n és külföldön (UniVie Bécs és HBMSU Dubai), valamint az UNESCO és University of London ioE által indított ‘ICT in Primary’ MOOC-ban. Nemzetközi projektekben dolgozik EU-s tagállamok intézményeivel, UNESCO-val és az IFIP-el. Munkásságáért kapott több hazai és nemzetközi díjat: Tarján Rezső díj, Multimédia az oktatásban gyűrű képzési díjat, Tempus STEM felsőoktatási jó gyakrolat díjat, és iELA arany fokozatú díj, Szent-Györgyi Albert díj.