A SCIndikátor mentorprogramra jelentkezők pályázatát először a szakmai zsűri vizsgálja, akik a pályázat tudományos hitelességét, szakszerűséget és a pályázó kreativitását értékelik.

A szakmai zsűri által a pályázókból kiválasztott 30 jelentkező egy ingyenes alapozó intenzív tréning után az elődöntőn lehetőséget kap élőben bemutatni kutatását. Ekkor dől el, kik jutnak tovább a mentorprogramba. A képzési programot egy nagyszabású döntő zárja, ahol a szakmai zsűri értékelése kiegészül kommunikációs szakemberek véleményével. A kommunikációs zsűri a döntősök előadókészségét és színpadi teljesítményét értékeli.

SZAKMAI ZSŰRI

DR. BALÁZSI KATALIN

„A SCIndikátor az első olyan hazai megmérettetés a tudományos pálya iránt érdeklődő fiatalok számára ahol egy jelentkezőből sem lesz vesztes. Olyan tapasztalatot szerezhetnek, mentorokkal találkozhatnak a verseny fordulói alatt, ami megalapozhatja a jövőjüket. A döntő csak hab a tortán.”

Az MTA Energiatudományi Kutatóközpont Vékonyrétegfizika Laboratóriumának vezetője, a Nők a Tudományban Egyesület elnöke, az Európai Kerámia társaság magyar tisztségviselője, Bolyai plakettes kutató.

KOVÁCS-BERNÁRDT TAMÁS

„A SCIndikátor az én szememben azért hiánypótló, mert a tudományágak közötti együttműködés nélkül nem lehet sikerre vinni projektet, ezért a közös munkához együtt kell működniük a műszaki, pénzügyi és piacraviteli szakembereknek. Meg kell tehát tanulniuk együtt dolgozni és egymást inspirálni”

A LogMeIn volt ügyvezetője, a ChimeIn alapítója, jelenleg a TrueMotion Kft. operatív igazgatója.

MARÓY ÁKOS

Amit nem tudsz egyszerűen elmagyarázni, azt nem is érted egészen.

Vállalkozó, médiaművész, aktivista, az EU Edge és az Aero Glass, a Budapest New Technology Meetup illetve a díjnyertes oknyomozó blog, az atlatszo.hu társalapítója. Jelenleg Zürichben él, vizuális autópilótán dolgozik légi taxiknak.

DR. SIMON VILMOS

„Egyetemi oktatóként érzékelem azt, hogy egyes hallgatók kiemelkedő kutatási eredményeik ellenére sem tudnak átütő sikert elérni, ugyanis nem tudják ezeket az eredményeket kommunikálni a külvilág felé.”

A BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék tanszékvezető-helyettese és MEDIANETS labor vezetője, az INNOversitas egyetemi projektverseny társalapítója. Az amerikai MIT-vel együttműködésben alapított BME Venture Mentoring Service egyetemi vállalkozásokat segítő mentorszolgálat alapító mentora. Alapítója és igazgatója a BME-n működő Partnerségben az Iparral – hallgatói képzési és ösztöndíjprogramnak (PARIPA).

SIMONNÉ DR. SARKADI LIVIA

„A tudományos érdeklődés nagyon sokféle készség kifejlesztéséhez vezethet, ha kellő kitartással és szorgalommal párosul.”

Az MTA Doktora, a SZIE Élelmiszertudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára, a SZIE nemzetközi és külkapcsolatokért felelős rektorhelyettese, az MTA Élelmiszertudományi Bizottságának elnöke, a Magyar Kémikusok Egyesületének elnöke, a EuChemS (European Chemical Society) Igazgató Tanácsának tagja.

DR. TURCSÁNYI SZABÓ MÁRTA

„Örömmel követem a fiatalok tudományos fejlődését, kreativitásuk kibontakoztatását, érzékelve a belefektetett energiát, tudást, lelkesedést és elhivatottságot.

Az ELTE Informatikai Karának Oktatási Innovációért felelős dékánhelyettese. Élményalapú tanulási környezetek fejlesztésével és módszertanával foglalkozik, amelyért több hazai és nemzetközi díjat kapott.

KOMMUNIKÁCIÓS ZSŰRI

CSEPELYI ADRIENN

„A tartalom a legfontosabb. Mi segítünk, hogy a forma is meglegyen hozzá.”

Junior Prima- és Népszabadság-díjas újságíró, a Klubrádióban saját popkulturális műsort vezet Popfilter címmel. Jelenleg a WMN és a Recorder magazin állandó szerzője, korábban a Népszabadság munkatársa és a Népszava kulturális rovatának vezetője. 2018-ban megjelent első, Belemenés című regénye a Margó-díj tízes shortlistjére került. A Komlósi Oktatási Stúdióban tanít újságírást és self-brandinget – ez utóbbit kiemelkedően fontosnak tartja a mai hektikus médiavilágban.

HEISZKI LÁSZLÓ

„Ahhoz, hogy egy tudományos kutatás a befektetett munkával arányos publicitást kapjon, elengedhetetlen, hogy a kutatók kiemelt figyelmet fordítsanak a kommunikációra, közérthetőségre törekedjenek, és hitelesen képviseljék a választott kutatási területet.”

Az Ogilvy PR, digitális és közösségi média üzletágának vezetője, az Ogilvy márkát is magába foglaló Geometry cégcsoport menedzsmentjének tagja.

JOÓS ANDREA

„Amikor ezeket a fiatalokat hallgatom, egy nagyon különleges érzés tölt el. A remény.”

Tudománykommunikációs szakember, biológiatanár, tréner, az Élménybiológia létrehozója. 2017-ben adta ki, első felnőtteknek szóló anatómiai színezőkönyvét a Szívtetkót, mely az AIPM Egészségértés Díj dobogósa lett. Folyamatosan azon dolgozik, hogy a tudományt divatba hozza, az idei Richter Anna díj döntőseként jelenleg a női egészséggel foglalkozik.

STÖCKERT GÁBOR

„Tony Stark biztosan el tudná magyarázni bárkinek, hogyan lett belőle Vasember. Legyél te is Tony Stark!”

Az index.hu főszerkesztő-helyettese, a Tech- és Tudomány volt rovatvezetője. A Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán végzett, majd hét évig programozó volt, mielőtt átnyergelt az újságírásra. Már több mint 12 éve az Indexnél dolgozik, cikkeivel elnyerte többek közt az Akadémiai Újságíró Díjat és a Minőségi Újságírásért díjat. A tudománykommunikációt munkájából adódóan igen fontosnak tartja, és úgy véli, hogy a tudományos eredmények közelítése az átlagemberhez az újságíró és a kutatóintézetek közös feladata.