SCINDIKÁTOR 2019 DÖNTŐ

2019-ben az Év SCIndikátora Lévay Krisztina Zöld jövőkép – növényi alapú lebomló műanyag című előadásával nyerte el a címet. Csapatával olyan komposztálási technológiát fejleszt, amely egy hónap alá képes csökkenteni a háztartási bioműanyag hulladék lebomlási folyamatát. Krisztina az Év SCIndikátora cím mellé és 500.000 Forint értékű, szabadon felhasználható fődíjban részesül. A fődíj mellett a Brain Bar különdíjasaként, a május végi fesztiválon fogja prezentálni kutatási témáját a világ vezető gondolkodói, üzletemberei, tudósai és vizionáriusai körében. A National Geographic Magyarország felajánlásával pedig a magazin oldalain mutathatja be kutatását a nagyközönségnek, továbbá egy éves magazin előfizetés boldog tulajdonosa.

Vajda Kitti, aki az ARM Kft. különdíjasaként részt vehet egy nemzetközi szakmai eseményen az autizmussal élő emberek agyműködést kutatja, és csapatával egy olyan programot fejleszt, mely során sajátélményű játékokon keresztül a közönség az autisták “bőrébe” bújhat, ezzel segítve a megértést és az elfogadást.

B. Varga Emese részére a New Technology magazin ajánlott fel egy különdíjat publikálási lehetőséggel. Az újvidéki építész hallgató a természetben meglévő jelenségekmegértésével egy innovatív építészeti módszert igyekszik bevezetni, ami lehetőséget nyújt sosem látott formák építészetben való alkalmazására.

Kis Dávid az Élet és Tudomány különdíjasaként publikálhat a magazinban a sugárbiológia és az onkológia területén a sejtek közötti kommunikációról szóló vizsgálatairól. 

Horváth Ivett Szalóme a döntő előtt a legtöbb online szavazatot összegyűjtött közösség díjas SCIndikátorértékes könyvcsomaggal lett gazdagabb. A Debreceni Egyetem gyógytornász szakos hallgatójá versbe szőtt gyógytornájával a helyszínen is elnyerte a közönség elismerését.

A DÖNTŐ FELVÉTELRŐL

A döntő

Eredményhirdetés

GALÉRIA

A rendezvény a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány támogatásával valósult meg.