Dr. Balázsi Katalin - zsűritag

BalazsiKatalin

“Vezető kutatóként sokszor tapasztalom, hogy a PhD-diákjaink, de még a kutatói múlttal rendelkező kollégáim sem tudják továbbítani sikeres kutatási eredményeiket a kutatói közösség vagy a külvilág felé. Pedig egy ütős prezentáció, vagy jól sikerült előadás áttörést jelenthet az eredményeik gyakorlati hasznosítása felé.”

Dr. Balázsi Katalin, az MTA Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet Vékonyrétegfizika Laboratóriumának vezetője.

Komlósi Orsolya - mentor

Orsi filmterjesztési szakember, kurátor, a Palantír Film Alapítvány / DocuArt mozi vezetője.

Az ELTE kulturális antropológia- és olasz szakának elvégzése után kezdett a Palantír Film Alapítványnál dolgozni, ahol közreműködött a Dialektus Fesztivál és több tematikus dokumentumfilm fesztivál illetve filmgyűjtemény létrehozásában. 2010 óta vezeti a DocuArt mozit ahol, többek közt a filmgyűjtemény filmjeit segíti a közönséghez minél izgalmasabb formában eljuttatni. Az Anna Lindh Magyarországi Hálózatának vezetője, ebben a minőségében a kultúrák közötti párbeszéd elősegítésén dolgozik. Az alapítvány Női sokszínűség képei című projektjében Nórával közösen tartottak vizuális kommunikációs képzést civil szervezetek képviselőinek. Jelenleg a Színház- és Filmművészeti egyetem Doktori iskolájának hallgatója, dokumentumfilmek hatásvizsgálatával foglalkozik.

Kovács-Bernárdt Tamás - zsűritag

“A SCI-ndikátor az én szememben azért hiánypótló, mert a tudományágak közötti együttműködés nélkül nem lehet sikerre vinni projektet, ezért a közös munkához együtt kell működniük a műszaki, pénzügyi és piacraviteli szakembereknek. Meg kell tehát tanulniuk együtt dolgozni és egymást inspirálni.”

Kovács-Bernárdt Tamás – a LogMeIn Hungary volt ügyvezetője, a ChimeIn alapítója.

Lakos Nóra - mentor

Lakos Nóra többszörös díjnyertes filmrendező, a Gyerekfilm Akadémia alapítója (Filmjátszó) és vezetője abban segít a SCI-ndikátor jelölteknek, hogy hogyan fejezzék ki magukat vizuálisan a mozgókép eszközeivel.

Nóra a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett rendező szakon, majd a londoni és brüsszeli filmegyetemeken tanult rendezést. Rövidfilmjeit (Edina,Egy napra visszamennék, Otthon) és dokumentumfilmjét (Magyar bajusz) több nemzetközi filmfesztiválon mutatták be és díjazták. Jelenleg az RTL Klub és a Duna TV számára rendez tv-sorozatot, valamint az első nagyjátékfilmjét fejleszti a Nemzeti Filmalap támogatásával.

2014-ben megalapította a Gyerekfilm Akadémiát, amelynek keretein belül a legfiatalabb generációnak (8-18 éveseknek) tart filmes workshopokat, gyárt rövid- és animációs filmeket, online sorozatokat a gyerek-és fiatal közönség számára.

Mann Dániel - mentor

Mann_Dani

Mann Dániel kommunikációs szakértő, a A Grund alapítója. Dolgozott TV bemondóként, szerkesztőként, később pedig több mint 1000 üzleti, állami és sporteseményen volt műsorvezető. A továbbjutók a legjobb kezekben lesznek!

Maróy Ákos - zsűritag

Az EU Edge alapítója és az Aero Glass vizionáriusa is, mely a kiterjesztett valóság és egy okos-szemüveg segítségével támogatja a repülőgéppilótákat. A koncepció az Airbus innovációs laborának érdeklődését is felkeltette és egy hat hónapos együttműködés keretében támogatják a projektet. Ákos igazán sokszínű alkotó, aktivista, vállalkozó, az atlatszo.hu társalapítója. A művészetre is marad ideje, installációival a Velencei Építész Biennálé, a Prix Ars Electronica Festival és a Yamaguchi Center for Art & Media nemzetközi közönsége is találkozhatott. Ebben a videóban te is megnézheted, mennyire innovatív az Aero Glass: tovább

Rosa Susana Durao Nhancale - zsűritag

“Ezen a versenyen alkalmad van megfogalmazni az érzést, ami elkötelezte a szíved és az időd a tudományterületed iránt, és ami meggyőzött, hogy olyan utat válassz, amely a fogékonyságodból tapasztalatot, az ösztöneidből tudományos tudást fejlesztett. Számomra kivételes életforma tudományos kutatónak lenni. Őrizni egy mély meggyőződést arról az elkötelezettségről, ami a kitűzött célok megoldásához vezet – klassz érzés. Belegondolni abba, hogy a tudásod olyan élményekhez juttat másokat, amelyek a benned élő közlési vágy nélkül nem léteznének – ez a te valódi nyilvánosságod! Amikor a tudományos közösség részévé válsz egy ilyen verseny kihívásának elfogadásával, megismered azt a befolyást, amit ennek az ihletadó tudásnak a birtoklása jelent – személyesen neked. A tudományos munkához kötődő korszerű és személyes karizma megszerzése a verseny tétje – mert meghívást kapsz egy világba, ahol véget ér a kutatói magány.”

Rosa Susana Durao Nhancale – tudományos kutató, szoftverfejlesztő, mentor.

Dr. Simon Vilmos - zsűritag

Egyetemi oktatóként érzékelem azt, hogy egyes hallgatók kiemelkedő kutatási eredményeik ellenére sem tudnak átütő sikert elérni, ugyanis nem tudják ezeket az eredményeket kommunikálni a külvilág felé. Még érzékenyebb, amikor egy saját céget szeretnének befuttatni, ott kell csak igazán jól prezentálni, érvelni. De akár saját vállalkozásuk lesz, akár alkalmazottak lesznek, utóbbi esetében is kulcsfontosságú lesz, hogyan tudják az ötleteiket eladni a főnökeiknek.”

Dr. Simon Vilmos –  BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék docense, MEDIANETS laborvezető.

 

Ürge-Vorsatz Diána - zsűritag

Nobel-békedíjas Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának alelnöke, a Central European University oktatója.

A vele készült interjú a 444.hu-n

Zsiros László Róbert - mentor

Tudománykommunikációs partnerünk Zsiros László Róbert, a Szertár alapítója és a SCI-NDIKÁTOR mesterkurzusának vezetője.