ISMERED

az érzést, amikor elmész egy társaságba, és senki sem érti, mit is tanulsz / mivel is foglalkozol?

HIDD EL,

át tudjuk érezni. Éppen ezért folytatjuk idén is a SCINDIKÁTOR PROGRAMOT egyetemista és doktorandusz hallgató lányok és fiúk számára.

REÁL szakon tanulsz?

Szeretnéd megtanulni, hogyan mutasd be tudományterületedet, technológiai szenvedélyedet, ötletedet vagy projektedet kreatívan a társaságodban, vagy épp leendő támogatóidnak, munkaadóidnak?

JELENTKEZZ MÉG MA

és légy te az ÉV SCINDIKÁTORA!

VELÜNK MINDENKÉPP NYERSZ

 Miért érdemes pályáznod?

  • mert ha tudományterületedet, technológiai szenvedélyedet vagy tudományos ötletedet illetve kutatásodat bemutató minivideóddal a kiválasztott pályázók közé jutsz, máris részt vehetsz egy ingyenes tréning sorozaton, ahol profi előadóktól és szakemberektől tanulhatsz. A tréning során nemcsak kommunikációval fogunk foglalkozni, hanem szó esik majd többek közt etikáról, szellemi tulajdonjogról, színpadi mozgásról.
  • ha bejutsz a legjobbak közé, további ingyenes egyénre szabott mentorprogrammal segítünk a látványos záró Science Show-ig, ahol több száz érdeklődő előtt mutathatod be projekted, tudományterületed profi körülmények között
  • a program alatt folyamatosan lehetőséged lesz kapcsolatokat építeni az akadémiai és az ipari szereplőkkel, hogy ne neked kelljen hozzájuk jelentkezned, hanem ők versenyezzenek majd érted
  • a SCIndikátorok közösségének tagjaként folyamatosan tapasztalatot cserélhetsz más területek SCIndikátoraival
  • Az elmúlt évhez hasonlóan a képzéseken túl a döntősök idén is értékes személyre szabott nyereményekkel térhetnek haza. Mindenki a hozzá legjobban illő szponzorok, szakmai támogatók által felajánlott nyereményre számíthat.

KOMMUNIKÁCIÓ – SELF BRANDING – NETWORKING

 A Te jelentkezésedet is várjuk!

A te tudományos, technológiai szenvedélyedre vagy kutatási területedre is kíváncsiak vagyunk.

Ha természettudományi, műszaki, informatikai, matematika alap- vagy  mesterszakos illetve doktorandusz hallgató vagy, és te is egyetértesz azzal, hogy a kommunikáció, a self branding és a networking ma már elengedhetetlen a tudományos és technológiai pályán való érvényesüléshez is, akkor várjuk bemutatkozó minivideódat a SCIndikátor program jelentkezési felületén!

Hogyan pályázhatsz?

Kattints az online jelentkezési oldalunkra és küldd be maximum 1 perces saját készítésű technológiai szenvedélyedet, tudományterületedet illetve ötletedet vagy kutatásodat bemutató videódat!

Tipp

A saját bemutatkozó videód elkészítéséhez itt találsz néhány ötletet:  Tippek

Jelentkezés

Határidő: 2017. október 13. – péntek éjfél  jelentkezem

 Inspirációként nézd meg rövid videónkat!

 Milyen szempontok alapján dönt a zsűri?

A kiválasztás során megnézzük, 

mennyire dolgoztad ki az ötleted, illetve a témád

 mennyire érthető és kreatív az előadásmódod,

 és mennyire hitelesen tudod bemutatni elkötelezettséged a témád és annak népszerűsítése iránt.

 Mi a következő lépés?

Ha az előválogatás során bejutsz a SCIndikátor programba, máris egy ingyenes alapozó tréningensorozaton (csapatépítés és motiváció, drámapedagógia, jog, etika) vehetsz részt, mely során szakemberek segítségével sajátíthatod el a helyes beszédtechnikát, és fejlesztheted előadásmódod. A tréning hatékony segítséget nyújt, hogy magabiztosan szerepelj nyilvánosan, és hatásos, meggyőző előadásokat tarthass.

Az első néhány tréning után egy elődöntőt követően továbbjutóként 3 csoportos és 2 egyéni, személyre szabott foglalkozásból álló ingyenes kommunikációs mesterkurzust kínálunk számodra. Itt már célzottan a záró “Science show”-ra készítünk fel, így a beszéd- és előadástechnika mellett megtanulhatod azt is, hogy milyen vizuális elemekkel teheted még emlékezetesebbé az előadásodat. A mentorok segítségével szétszedünk, átgyúrunk, hogy igazán profi előadó legyél.

A program végén a te területed iránt is érdeklődő tudományos és piaci szereplők részvételével megrendezett látványos SCIndikátor döntőn vehetsz részt, ahol a szakmai közönség dönti majd el, ki lesz az Év SCIndikátora.

 Várunk, ha

természettudományi, műszaki, informatikai, matematika alap-, vagy mesterszakos illetve doktorandusz hallgató vagy. 

jelentkezem

Zsűri

Dr. Balázsi Katalin, az MTA Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet Vékonyrétegfizika Laboratóriumának vezetője.

Kovács-Bernárdt Tamás, a ChimeIn.co alapítója, a LogMeIn volt ügyvezetője

Maróy Ákos, az Aero Glass, az EU Edge és az átlátszó.hu alapítója

Rosa Susana Durao Nhancale, tudományos kutató, szoftverfejlesztő, mentor

Dr. Simon Vilmos, egyetemi docens, BME VIK Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék, MEDIANETS laborvezető

Turcsányi-Szabó Márta, egyetemi docens, a T@T labor vezetője. ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika Tanszék

Tudománykommunikációs szakmai partner: Szertár

További információk: hello@sci-ndikator.hu

A szervezők különös figyelmet fordítanak arra, hogy a versenyben résztvevők között mindkét nem legalább 40%-ban képviseltesse magát.